Velkomstbrev VG2 og VG3 2017/2018

PUBLISERT: 29.06.2017

Skolestart for dere er torsdag 17. august kl. 08.00. Da møter dere i kantina, der dere blir fordelt i klasser og får vite mer om kommende skoleår. Skoledagen varer frem til kl. 15.30.

VELKOMMEN!

Jeg ønsker nye og gamle elever velkommen til nytt skoleår ved Ytre Namdal videregående skole!

Vårt mål er at du fortsatt skal tilegne deg nye kunnskaper, ferdigheter og holdninger som gjør deg i stand til å være godt forberedt for et arbeidsliv eller høyere utdanning.
Derfor er dette året spesielt viktig for deg!

Stipend og lån:
Du må selv søke om stipend og lån ved å gå inn på www.lanekassen.no ved hjelp av MinID.

Læremidler:
Alle elever får gratis bærbar PC, trykte og digitale læremidler. Elevene må skrive under en avtale om lån av læremidler.
Dere må imidlertid betale kr. 1014,- per år. Dette beløpet tilsvarer det laveste, ikke behovsprøvde stipendet som alle elever får fra Statens Lånekasse etter søknad fra hver enkelt.

Utstyrsstipend:
Alle elever i videregående opplæring med ungdomsrett får stipend til nødvendig utstyr i opplæringen.

Skoledagens lengde:
Ved YNVS har vi 60 minutters timer, dvs. 6 skoletimer pr. dag. Rammen for skoledagen vil være fra 08.00 til 15.30, og skyssordningen følger denne.

Ut fra hvilket utdanningsprogram du skal gå på vil det være forskjellig hvor mange undervisningstimer du skal ha. Du får nærmere beskjed om din timeplan når du starter.

Skoleskyss/busskort:
Alle elever vil bli fotografert på skolen 15. september. Bildet blir brukt til elevkort, busskort og elevkatalog, og derfor oppfordrer jeg alle til å delta på dette. Det er ingen kjøpetvang, selv om man blir fotografert.

De av dere som har krav på skoleskyss, henvender dere til kontoret for å få utstedt busskort.
Elever kan kjøre uten busskort de første 14. dagene.

Parkering:
Vi oppfordrer alle elever som enten kjører bil, moped, motorsykkel, skuter el. eller sykkel til å parkere på anviste elevplasser på skolens sørside. Parkeringsplass for biler er sør om rundkjøringa ved skolen. Mopeder, motorsykler og sykler er på anviste plasser nær flaggstanga ved rundkjøringa.

Mobilhotell:
Alle klasserom er utstyrt med mobilhotell, hvor mobiltelefoner legges når timene starter. Mobiltelefonen kan, på lik linje med PC`en, være et redskap i opplæringen, men dette er det den enkelte faglærer som bestemmer. Brudd på dette kan medføre sanksjoner jmf skolens ordensreglement.

Nytt fraværsreglement:
Ny fraværsgrense trådte i kraft høsten 2016. Nærmere info om dette fås ved skolestart. Skolens ordensreglement vil også bli gjennomgått

Røyk – og snusfri skole:
Alle videregående skoler i Nord Trøndelag er røyk – og snusfrie.

Skyssordning:

Buss Kolvereid – Strand – Rørvik          kl. 07.10 fra idrettshallen
Buss Kolvereid – Rørvik                      kl. 07.25 fra idrettshallen

Buss Abelvær – Strand                        kl. 07.05

Buss Måneset – Rørvik                         kl. 07.10

Buss Rørvik – Lauvøya – Løddingkorsen – Ofstad – Rørvik og
buss Austafjord – Løddingkorsen:

Fra Austafjord                   kl. 07.00
Fra Rørvik                        kl. 06.55
Fra Løddingkorsen             kl. 07.25

Retur fra YNVS kl. 15.30

Miljøarbeider:
Skolen har egen miljøarbeider som bistår ungdommer som ønsker hjelp og støtte fra en voksen person som ikke er lærer. Lars-Eirik Nordheim kan treffes på telefon: 41005702.

Jeg oppfordrer dere ”gamle elever” til å ta godt imot våre Vg1 elever!
Gå foran som gode rollemodeller og dere bidrar til en tryggere og bedre skole!

HILSER DERE VEL MØTT TIL ET GODT SKOLEÅR VED
YTRE NAMDAL VIDEREGÅENDE SKOLE!

Marit Flak Stovner